La venda de cotxes va superar ahir el milió d'unitats en l'acumulat de l'any, quan encara queda l'última setmana de l'any de concessionaris oberts al públic, segons dades facilitades per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

L'objectiu de la patronal per a aquest any és comercialitzar a l'estat espanyol 1,035 milions de vehicles turismes i superar d'aquesta manera el llistó d'un milió d'unitats, que no s'havia superat des de l'any 2008, just al començament de la crisi.

El ritme de vendes aquest mes de desembre manté un creixement del 10% en relació amb les vendes de l'any passat, i en l'acumulat de l'any, l'increment de les vendes se situa en el 21%.

Un portaveu d'Anfac va destacar ahir el fet que, quan encara queda tota una setmana per tancar l'exercici econòmic del 2015, les vendes de turismes ja han traspassat el milió d'unitats en l'acumulat de l'any, una xifra que no s'havia assolit des de l'inici de la crisi.

En el conjunt del mercat estatal, les vendes acumulades els onze primers mesos del 2015 s'han enfilat fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys, i una quantitat de vendes que supera en el 20,9% les vendes dels primers onze mesos de l'any passat.

Anfac va destacar que amb aquest acumulat fins al mes de novembre es compliria sens dubte l'objectiu que s'havia marcat d'arribar a un milió de vendes de vehicles turismes en el mercat espanyol al final del 2015.