El comerç manresà considera que ara sí, que "el pitjor ja ha passat", i que la confiança comença a notar-se també entre els compradors, que enguany estan deixant caixes més plenes que el desembre de l'any passat. Segons els sectors, els increments respecte del mateix mes del 2014 estarien entre el 5% i el 10%. Però el millor, afirmen els comerciants consultats, és la sensació que sura en l'ambient: la remuntada ja és un fet, i el públic fa servir amb més alegria la cartera. O la targeta.

Jaume Pont, president de la UBIC i propietari de la botiga de vins i licors El Setè Cel, creu que la tendència ja des del mes de gener ha estat clarament a l'alça i en aquest mes de desembre s'ha consolidat. "Per Nadal, la gent ha comprat enguany des de més aviat, no s'ha reservat per a la darrera hora i es nota que quedaran diners per a les rebaixes de gener", diu Pont, per a qui "el client vol comprar, està alegre. Calcula, però gasta".

En el seu sector en concret la remuntada es fa notar en el nombre i la qualitat dels lots nadalencs que encarreguen les empreses no comercials. "Els que no en feien, en fan, i els que n'havien deixat de fer, hi tornen". Per a Pont, això és símptoma que la millora és generalitzada "i si la indústria va bé, tot tira". També, diu el propietari d'El Setè Cel, han augmentat les reserves de dinars i sopars d'empresa. "Alguns restaurants asseguren que si haguessin tingut el doble de capacitat també haurien omplert". En els sectors de la restauració, l'alimentació i les begudes, el creixement de les vendes respecte al desembre del 2014 estaria a l'entorn del 10%, calcula Jaume Pont.