El nou President de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà la seva primera visita oficial al Bages el proper dijous al matí, en un acte organitzat per la fundació Rosa Oriol, l'obra social de La Caixa i la Fundació FC Barcelona a l'Oller del Mas, en què s'explicarà amb tot detall el programa de lluita contra la pobresa infantil "#Invulnerables" a un auditori format majoritàriament per empresaris i directius del territori.

L'acte tindrà la presència, a més de la de Puigdemont, de Jaume Giró, director general de l'Obra Social de La Caixa; Rosa Tous i Sor Lucía Caram, presidenta i directora de la Fundació Privada Rosa Oriol i Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona. Es preveu l'assistència de més de dues-centes persones.

El programa "#Invulnerables", que es va presentar globalment el passat mes de novembre, i en el qual participa també la Generalitat, proposa un paquet de mesures d'inversió social en vuit municipis catalans: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, El Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola de Lleida.

El programa s'adreça a infants, i a les seves famílies, que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. La intervenció proposada al programa "haurà de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, i orientació als pares i mares", segons es va explicar en la seva presentació general.

L'objectiu és aconseguir una col·laboració público-privada per aprofitar recursos, en una taula de coordinació tècnica d'infància i família que promogui la igualtat d'oportunitats. "I dijous presentarem alguna novetat molt potent", avança la monja dominica sor Lucía Caram.