La dissenyadora manresana Míriam Ponsa inaugurarà el proper dimarts a Barcelona la botiga Nu#02, que comparteix amb els també dissenyadors Josep Abril i Txell Miras. Es tracta d'un establiment de 270 metres quadrats al número 229 del carrer València, entre Rambla Catalunya i Balmes. Aquest és el segon projecte que comparteixen Ponsa, Abril i Miras, després de la botiga inaugurada a finals del 2014 al barri del Marais de París.

"En diem Nu, perquè hem deixat el local despullat, i 2, perquè és el segon projecte conjunt", explica Ponsa. "Serà un espai obert, on passaran coses", avança la dissenyadora. A banda dels dos projectes compartits, Ponsa té botigues pròpies a Manresa, Barcelona i Girona.

D'altra banda, la dissenyadora manresana presentarà a la passarel·la 080 el mateix dia 2, a la Llotja de Mar, la seva nova col·lecció, "Dones aviadores". Es tracta d'"un homenatge a totes aquelles dones que van desafiar els costums de la seva època i es van obrir camí en el món de l'aeronàutica", explica Ponsa. La col·lecció la integren peces oversize i petos inspirats en la roba de feina i en l'entorn masculinitzat de l'aeronàutica. La col·lecció es treballa amb cintes i gomes elàstiques que recorden els paracaigudes. Els cordats de les peces, mitjançant peces metàl·liques i cremalleres, ofereixen diverses possibilitats de forma i simbolitzen el ferro, el motor, i tota la part més tècnica dels avions. S'hi treballen, apunta Ponsa, teixits de llana, cotó i cotó/seda, "que aporten comfort i protegeixen de l'ambient exterior". El teixit tècnic i la pell de vaca tenen un paper destacat. A la col·lecció, predominen els colors apagats com la varietat de grisos i el negre. "Tons foscos que evoquen l'esforç i tenacitat de les dones aviadores", explica Míriam Ponsa.