Una vintena de pagesos s'han concentrat aquest matí davant de l'oficina de gestió tributària de Berga. Una mobilització convocada per Unió de Pagesos per denunciar el sistema de valoracions del cadastre en finques rústiques imposat pel govern espanyol que ha d'estar regularitzat aquest 2016 i que equipara el valor d'aquestes construccions agràries a les urbanes i industrials.

Aquesta revaloració fa multiplicar considerablement el valor actual de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de caràcter rústic al que han de fer front els propietaris de les explotacions.

Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos ha recordat que aquesta regularització ja s'ha iniciat en els darrers anys i s'està aplicant de manera irregular a tot el territori, «però s'ha de tenir finalitzada el 31 de desembre d'enguany».

És per això que ara, en ple procés de creació d'un nou govern a nivell estatal, «insistim i demanem que se solucioni aquesta injustícia pel sector agrari». En aquest sentit Caball manifesta que «els pagesos no hem de solucionar les finances dels governs municipals. Ens hem de coresponsabilitzar com la resta de ciutadans, però no ho hem de fer nosaltres sols».