La marxa nòrdica tindrà un paper destacat en la pròxima edició del Cuida't, la fira dedicada a la salut que se celebrarà al Palau Firal de Manresa els dies 12 i 13 de març, segons han avançat els seus organitzadors, que destaquen que el programa inclourà tres propostes relacionades amb aquesta pràctica esportiva.

La primera activitat serà una master class de marxa nòrdica "Postura, caminada natural i ús actiu dels bastons", que tindrà lloc el dissabte dia 12 a les 10 del matí. Anirà a càrrec de Maria Moreno i Elisabet Sunyer, fisioterapeutes del servei de Rehabilitació de la Fundació Althaia, que presentaran els principals beneficis de la marxa nòrdica.

El mateix dia, a 2/4 de 12 del migdia, hi haurà una sessió de perfeccionament de marxa nòrdica, que es farà a l'exterior i que serà impartida pel tècnic esportiu i guia de muntanya Jordi Pau Caballero, que també és entrenador de marxa nòrdica. Per a aquesta sessió, que té un cost de 15?, cal inscripció prèvia. Els interessats a participar-hi s'hi poden inscriure fins al dia 8 de març trucant al 630369821 o al 936767438.

A més, diferents experts participaran en la taula rodona "Marxa nòrdica: quan el moviment és la millor medecina", que es farà el dissabte a les 5 de la tarda. Hi intervindran Jordi Pau Caballero, tècnic esportiu, guia de muntanya i entrenador; Alícia Rovira, diplomada en Infermeria i instructora de marxa nòrdica; Ester Corrales, diplomada en Infermeria, especialitzada en càncer i instructora; Elisabet Sunyer; i Sandra Rodríguez, fisioterapeuta i instructora.