Els empleats del metro de Barcelona van ratificar ahir en assemblea la seva decisió de fer vaga els pròxims 22 i 24 de febrer, coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils, encara que la Generalitat ha dictat uns serveis mínims del 50% en les hores punta.

Tant al matí com a la tarda, els treballadors del metro es van pronunciar, en sengles assemblees, en contra de la proposta feta per TMB -només hi va haver una abstenció-, de manera que, llevat de sorpreses d'última hora, hi haurà vaga tant dilluns com dimecres.

Abans que acabés l'assemblea convocada per ahir a la tarda, el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, dirigit per l'exdirigent sindical Dolors Bassa, va anunciar que el servei del metro de Barcelona haurà de funcionar aquells dies al 50 % entre les 06:30 i les 9:30 hores, i també entre les 16:00 i les 20:00 hores, i al 30 % a la resta de franges, considerades vall. En un comunicat, el departament va argumentar que aquesta vaga afecta un servei "essencial" de transport per a la ciutadania com és el metro.

Es dóna el cas que aquesta és la primera edició del Congrés de Mòbils que disposa d'una nova línia de metro, la L9 Sud, que té parada als voltants del recinte de Gran Via de l'Hospitalet, que acull el Congrés Mundial de Mòbils.

Els més de 1.100 assistents a les assemblees van rebutjar l'última oferta de TMB, que plantejava que passessin a temps complet 250 contractes fins al 2019, a raó de 50 d'ells cada any, mentre que els sindicats reclamaven que aquella quota inclogués 600 persones.

També TMB oferia als sindicats un increment salarial de l'1 % per a aquest any, sense referir-se als anys posteriors, a més de la cobertura de totes les baixes que es produeixin per garantir el manteniment de l'ocupació actual.

Ahir, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va assegurar que confiava que la negociació entre sindicats i TMB acabi amb acord, però va remarcar que tot i així hi ha un pla B previst per si de cas, fer servir autocars i taxis per als desplaçaments fins al recinte de Gran Via de l'Hospitalet.