Encara no s'havien redactat les Bases de Manresa, Sigmund Freud rumiava les beceroles de la psicoanàlisi i el cinema era pura ciència-ficció quan Isidre Morros va obrir el seu negoci de daguer al sector del Carme de la capital del Bages el 1890. El proper 24 de març, 126 anys després que el seu besavi fes el seu primer client, Ariadna Cucurella tancarà les portes de la Ganiveteria Morros, tot un clàssic del comerç del carrer del Born i l'únic establiment especialitzat de la ciutat.

Cucurella, geògrafa de formació, va assumir la gestió del negoci familiar el 2009, quan la crisi va deixar-la sense la seva feina d'agent d'igualtat a Olesa. Cucurella, que coneixia bé la ganiveteria tant per tradició com per haver passat "uns quants Nadals i estius" entre ganivets i tisores, va decidir dirigir el negoci de la família, pocs mesos abans que els seus pares, Ricard Cucurella i Maria Roser Grifé, es jubilessin després de 45 anys rera el taulell. Ara Ariadna Cucurella té la possibilitat de reprendre la seva carrera com a geògrafa i no hi ha cap familiar proper que pugui mantenir la flama.

La botiga del número 15 del carrer del Born, avui propietat de la família Cucurella, va obrir portes el 1907. Fins aleshores, el besavi havia treballat al sector del Carme i, un temps més tard, en una parada a Sant Domènec.

El segell del negoci era la producció de ganivets i tisores, eines que passada la guerra civil la família va deixar de produir. La filla del besavi Isidre, Maria, va heretar el negoci, que el 1965 va passar a mans de Ricard Cucurella.

Esmolar eines ha estat una de les activitats més sol·licitades de la ganiveteria, feina que Ricard Cucurella va fer al taller de la rebotiga fins que es va jubilar. Fins avui, a la ganiveteria encara s'esmola, però és una tasca que s'ha externalitzat.