Andreu Buenafuente, Pep Guardiola i Santiago Segura, els millors caps per als catalans. "Tria un treball que t'agradi i no hauràs de treballar ni un dia de la teva vida ". Amb aquesta frase atribuïda, entre d'altres, al pensador xinès Confuci, pot resumir-se la idea que la felicitat laboral és tan important per a les persones com la seva felicitat personal i que totes dues estan intrínsecament lligades. Realitzar un treball que et fa feliç és una de les claus per aconseguir l'èxit personal amb el que tothom somia.

I dins de les relacions laborals, la figura del líder o cap, és una de les més influents en aquesta felicitat, així com l'entorn de treball en què es relacionin les persones (polítiques de Recursos Humans dins de l'empresa, reconeixement als treballadors, condicions salarials,

possibilitats de desenvolupament professional, mesures a favor de la conciliació laboral i personal ...).

En una enquesta d'Adecco per conèixer què personalitats del món de l'economia, la comunicació, l'esport, el món de l'espectacle, i el panorama internacional serien els caps ideals amb els quals treballar, per als catalans.

Per als catalans, el seu cap ideal seria el presentador i humorista Andreu Buenafuente (que passa de la segona a la primera posició en aquesta segona enquesta), seguit per l'entrenador de futbol Pep Guardiola (intercanvia la seva plaça amb Buenafuente) i per l'actor Santiago Segura, que ara apareix en tercer lloc, desplaçant al cantautor Joan Manuel Serrat.

De la mateixa manera, per als consultats a Catalunya les empreses en què creuen que serien més feliços treballant són Google, L'Oréal i Nestlé. Baixant a l'anàlisi, en cada sector econòmic i en cada àmbit social, les empreses i "caps" elegits han estat molt variats, com es detalla a continuació.