El Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs de Catalunya Banc sobre el pagament a l'expresident Adolf Todó i a l'exconseller delegat Jaume Masana de dues indemnitzacions per acomiadament de 600.000 euros, i ratifica així una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'acte del Suprem rebutja un recurs presentat per l'entitat financera a l'octubre del 2014 contra una sentència del tribunal català que reiterava una anterior del Jutjat social Núm. 8 de Barcelona, que ja havia establert que havien d'abonar-se les esmentades indemnitzacions.

Al maig del 2013, el FROB, que dos anys abans s'havia convertit en principal accionista de l'entitat financera, va comunicar a Todó i Masana el cessament en les seves funcions i l'extinció dels seus contractes d'alta direcció i que es procedia a l'"acomiadament disciplinari" per "incompliment greu i culpable de les seves funcions".

En concret, se'ls acusava de desenvolupar els seus càrrecs en permanent posició crítica, de desgast i desqualificació, i els acusava també de paralitzar la gestió.

També en les cartes d'acomiadament se'ls acusava d'haver contractat diversos serveis amb la consultora McKinsey per un import molt superior al del mercat; un estudi que va costar més de 375.000 euros i el resultat del qual va ser "un esborrany preliminar" el contingut del qual no justificava el seu preu, segons l'entitat financera.

Però el Suprem, en l'acte, qualifica aquests arguments d'"eteris i poc concrets", ja que en el judici "no es va aportar cap prova que permetés concloure que el preu era excessiu".