L'empresa Corsa Petfood, dedicada a l'elaboració de preparats càrnics per a l'alimentació de gossos i gats, ha anunciat un pla d'ampliació de la seva activitat a la fàbrica que l'empresa té a Cardona. El projecte consisteix en la construcció d'una nova nau, de 600 metres quadrats, una operació que suposarà una inversió d'un milió d'euros, segons va confirmar ahir a aquest diari Toni Badia, cap de la planta cardonina.

Corsa Petfood pertany al grup danès BHJ, filial de la multinacional americana The Lauridsen Group que ha valorat la fàbrica de Cardona com la més òptima per dur a terme aquest projecte d'expansió basat en l'elaboració d'un nou ingredient per a l'alimentació d'animals de companyia. Es tracta d'un projecte d'innovació que suposarà crear entre 8 i 10 nous llocs de treball, segons explica Badia.

La direcció de Corsa Petfood es va reunir fa uns dies amb l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, per comunicar-li els plans d'expansió de l'empresa al municipi. El projecte consisteix en el desenvolupament i la fabricació d'un nou producte, un additiu natural, que fa més llaminers els productes alimentaris per a gats i gossos. La fabricació d'aquest nou producte començarà en breu i es calcula que estarà en funcionament a principis del 2017. La planta de Cardona, que fins ara té unes instal·lacions de 3.000 metres quadrats, subministra producte a grans empreses del sector de l'alimentació de mascotes, com Mars, Nestlé i Affinity.

The Lauridsen Group té fabriques de processat d'aliments per a animals a Europa, Amèrica del Nord, Àsia i dóna feina a més de 650 empleats als diversos centres de treball del grup. A més de Cardona, a l'estat espanyol la companyia té plantes a Olot i Àvila.

Ubicada al polígon La Cort de Cardona, Corsa Petfood disposa actualment de 25 treballadors, i produeix diversos tipus de productes alimentaris per animals. El creixement de l'empresa i els bons resultats de la fàbrica de Cardona han permès, també, que en els darrers mesos la direcció del grup hagi realitzat noves inversions per dotar la fàbrica de nous filtres per fer el tractament d'emissions.