La cervesera artesana bagenca Ca l'Arenys va presentar ahir al BierCab de Barcelona una nova cervesa Guineu elaborada en homenatge a l'excomponent de The Ramones Marky Ramone.

Segons explica l'empresa amb seu a Valls de Torroella, Guineu ha creat per a aquesta ocasió "una recepta de sabor potent amb notes afruitades. L'estil és una IPA (India Pale Ale), que actualment té molts seguidors, tant als EUA com a Europa, especialment amb els afeccionats cervesers més joves".

La relació entre la cervesera bagenca i Marky Ramone va néixer l'estiu del 2013, quan l'empresa es va proposar d'elaborar una primera cervesa com a homenatge al llegendari bateria. El 2014, Guineu llançava al mercat la Marky Ramone's Brown Ale, "una cervesa torrada que marida bé amb un ample ventall d'aliments", recorda Xavier Serra, director de Guineu. L'empresa exporta aquesta cervesa als Estats Units, Itàlia i a Holanda. Segons Marky Ramone, "la cervesa és una beguda humil, de carrer... com el punk, a més si és una cervesa artesana feta amb bones matèries primeres i naturals, molt millor".

Marky Ramone ha col·laborat fent presentacions de la seva cervesa amb Guineu a festivals cervesers, en locals especialitzats i en esdeveniments solidaris.

Ara, Guineu farà un tiratge de 1.700 ampolles numerades, concebudes per als molt cerversers i també per a col·leccionistes. La xifra es refereix als 1.700 concerts que Marky Ramone va fer com a bateria de la banda, amb la qual va tocar entre 1978 i 1983 i entre 1988 i 1996, quan la llegendària banda de Nova York es va dissoldre.

Coincidint amb el quarantè aniversari del naixement del moviment punk, Marky Ramone (nascut com a Marc Bell a Nova York, el 1956) farà una gira titulada explícitament "40 Years of Punk Tour", que passarà per Itàlia, Rússia, Suècia, Espanya, Àustria i Grècia, entre altres països. A Barcelona, el bateria actuarà el 3 de setembre a la sala Razzmatazz.

Marky Ramone no ha estat l'únic artista o personalitat de renom a qui Guineu ha dedicat una de les seves cerveses. Ho va fer, primer, amb la banda musical Dr Calypso i, més tard, amb una cervesa elaborada en honor del premi Nobel de física Peter Higgs.

Actualment, Ca l'Arenys fabrica una dotzena de cerveses Guineu a les seves instal·lacions de Valls de Torroella, un edifici de principi del segle XX, amb una superfície de 750 metres quadrats. L'empresa també subministra matèries primeres per a particulars i microcerveseries, i maquinària per elaborar cerveses.