ExpoBages Ascensió 2016 atorgarà aquest dissabte el seu premi més simbòlic, el Pollet d´Or, a l´empresa manresana Tous. Aquest guardó s´atorga anualment a una empresa que ha apostat pel territori i que ha estat capaç d´innovar, crear riquesa i projectar-se. L´elecció ha anat a càrrec de la comissió organitzadora de la fira, que ha valorat altres propostes també molt rellevants i que són susceptibles de tornar a deliberar de cara a la pròxima edició.

El nom de Pollet d´Or fa referència a l´èxit aclaparador, en la primera edició de l´ExpoBages, de l´estand d´Escorxador d´Aus Pujol que obsequiava un pollet als assistents. D´ença que es va instaurar el premi s´ha atorgat a Míriam Ponsa; Compact Hàbit (Josep Tragant); Kids&Us (Natàlia Perarnau); Señor (Josep Ribas); Oliva-Torras (Sebastià Catllà) i Promotor/Les Comes (Pep Vila).

L´acte inaugural de l´ExpoBages Ascensió 2016 se celebrarà al Centre Cultural del Casino, a la 1 del migdia, sota la presidència del conseller Jordi Baiget, màxim responsable de la conselleria d´Empresa i Coneixement i l´alcalde de Manresa i president de Fira de Manresa, Valentí Junyent.

Avui divendres a la tarda, ja obriran la majoria dels estands ubicats al centre de Manresa. La mostra s´allargarà durant tot dissabte i diumenge. Una de les noves activitats previstes per aquesta edició que és el tast i mostra de productes del Bages es concentrarà al llarg del dissabte a la Plaça Major.