El secretari d´Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, ha descartat aquest divendres, a Manresa, que el bloqueig dels Pressupostos de la Generalitat per al 2016 tingui una gran afectació als programes del seu departament.

En declaracions als mitjans de comunicació després un esmorzar empresarial a la Cambra de Comerç de Manresa, Aregio ha assegurat que el revés als comptes "no afectarà gaire" programes de suport a l´empresa del seu departament, tot i que ha reconegut que s´haurà de produir "una resituació econòmica" que espera, va insistir, "afecti el mínim". En aquest sentit, però, va deixar clar que rebutjar els comptes del Govern "té unes conseqüències" i que qui "els rebutja n´ha de ser conscient", en referència a la CUP.

Pel que fa als programes de suport al teixit empresarial, Aregio va situar-se en un "escenari postcrisi". En aquest sentit va avançar que el pacte nacional per a la indústria que en breu hauria d´arribar al Parlament de Catalunya, ja deixa enrere l'etapa de crisi. En aquesta línia, Aregio va instar les empreses a situar-se en "una línia de creixement i passar a l´atac" i donar per superada l´etapa "de tancaments i replegament" i va remarcar que en els darrers anys, l´economia bagenca s´ha anat recuperant.

Per situar-se en aquest nou escenari, Aregio va insistir en la necessitat que les empreses apostin per la "formació, la innovació i la internacionalització", que són els principals àmbit en els quals es dirigirà el nou pacte per a la indústria que espera dissenyar amb tots els agents implicats.