Banc Sabadell, que després del Brexit manté la seva aposta pel Regne Unit, ha elevat els seus guanys el 20,7% el primer semestre de l'any, fins als 425,3 milions d'euros, i ha seguit reduint la seva ràtio de morositat fins a situar-la en el 6,8%, el nivell més baix des del principi del 2012.

El banc, que per primera vegada en quatre anys també ha registrat un increment del seu volum de crèdit viu, ha aconseguit aquesta millora del benefici per la pujada del marge d'interessos i les menors provisions. En concret, el Sabadell ha aprovisionat entre gener i juny d'aquest any un total de 901,8 milions d'euros, fet que suposa una reducció del 48,4% en comparació amb el primer semestre del 2015, quan les dotacions van superar els 1.749 milions. D'aquesta quantia, uns 200 milions corresponen a provisions per fer front a la nova circular del Banc d'Espanya que entra en vigor el proper octubre i que endureix les provisions per actius immobiliaris problemàtics. Un trimestre més, la ràtio de morositat del grup ha mantingut el seu camí decreixent i ja es troba en el seu nivell més baix dels últims quatre anys gràcies a la contínua reducció d'actius dubtosos.

En roda de premsa, el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va dir que la previsió és tancar l'exercici 2016 amb un benefici "una mica per sota" dels 800 milions d'euros, davant els 708,4 milions del 2015. L'entitat començarà a treballar aquest any en el seu nou pla estratègic, que presentarà el 2017 i posarà el focus a millorar la productivitat, i no descarta un increment de les comissions en la banca espanyola.