MicroBank, el banc especialitzat en microfinances i participat íntegrament per CaixaBank, ha assolit per primera vegada els 1.000 milions d'euros de cartera creditícia i ja ha superat la barrera dels 500.000 préstecs concedits des del moment de la seva creació, l'any 2007.

L'entitat financera catalana, que està especializatada en la concessió i gestió de petits crèdits, ha atorgat al llarg d'aquests nou anys d'activitat un total de 513.604 préstecs per un import global que se situa en els 2.773 milions d'euros. D'aquesta quantitat, 1.620 milions d'euros han servit per finançar diferents iniciatives de desenvolupament personal i familiar, mentre que els altres 1.125 milions d'euros han recolzat projectes de negoci promoguts per emprenedors, autònoms o microempreses.

El president de MicroBank, Antonio Vila, ha assegurat en un comunicat remès ahir als mitjans de comunicació que les xifres assolides per l'entitat financera "demostren que el banc està complint amb la seva missió de suport social" a empreses i emprenedors i ha destacat que s'ha consolidat "com una peça clau en el sector de les microfinaces a Espanya i a Europa".

Només en el primer semestre d'aquest any, MicroBank ha arribat a la xifra total de 85.213 préstecs concedits, la qual cosa representa que ha experimentat un increment del 35,4% respecte la concessió de préstecs durant el mateix període de l'exercici anterior.

Si es valora l'import total dels microcrèdits facilitats als clients de l'entitat financera, l'increment fins al passat mes de juny arriba gairebé al 32% respecte al mateix període del 2015 i suposa una xifra de producció de nou crèdit de 398,7 milions d'euros.