El consell d'administració de Gas Natural Fenosa ha nomenat a Isidre Fainé, nou president de la companyia en substitució de Salvador Gabarró, que abandonarà aquest òrgan de govern. El nou nomenament respon a la reducció de la participació de Criteria i Repsol, després de la venda d'un 10% de les seves respectives participacions al fons d'inversió GIP. Després d'aquesta venda, Criteria manté els seus quatre representants en el consell i Repsol redueix en un el membre en el govern corporatiu de la gasista. Fainé presidirà una nova etapa al front de Gas Natural Fenosa amb dos vicepresidents, en comptes d'un que hi havia fins ara. El vicepresident primer serà Josu Jon Imaz i el segon William Alan, en representació de GIP.

Isidre Fainé substituirà Salvador Gabarró i que ha estat al front de la gasista els últims 12 anys. En el transcurs del seu mandat, la companyia energètica ha consolidat la seva internacionalització que ha passat de tenir una presència en 10 països i donar servei a 9,5 milions de clients a una companyia activa en 30 països i 24 milions de clients.

El consell ha aprovat la reorganització del govern corporatiu per donar entrada als tres representants que el fons d'inversió Global Infrastructure Partners (GIP) tindrà en el consell després d'adquirir el 20% de les accions amb la compra d'un 10% de les participacions que Repsol i Criteria tenien a la gasista.

Una de les novetats de la nova reogarnització serà passar d'una vicepresidència que hi havia abans en mans del president de Repsol, Antoni Brufau, a dues vicepresidències que hi haurà a partir d'ara i que estaran en mans de Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol, que serà el vicepresident primer, i William Alan, que serà el vicepresident segon com representant del fons GIP.

Una nova etapa per Fainé

Fainé, després de glosar la figura de Gabarró, ha dit que afronta ''aquesta nova etapa amb una enorme satisfacció i amb el ferm compromís de treballar per consolidar el lideratge de la companyia en el mercat energètic i reforçar el seu creixement internacional''.

Per ampliar aquesta presència internacional, Fainé ha destacat l'ajuda que suposarà tenir en el consell la presència dels representants GIP.

Salvador Gabarró ha manifestat la seva satisfacció per la feina feta i ha assegurat que deixava la presidència ''en mans del que considera el millor líder possible''.

Després del consell d'aquest dimecres, els quatre representants de Criteria seran el mateix Isidre Fainé, president de la companyia, i Enrique Alcántara, que repeteix mandat. Entraran per primera vegada al consell en representació de Criteria Alejandro Garcia-Bragado i Marcelino Armenter que substitueixen a Heribert Padrol i Juan Rosell.

En representació de Repsol hi haurà tres consellers en comptes del quatre que hi havia fins ara. Sortirà del consell Antoni Brufau, fins ara vicepresident de la companyia, que serà substituït pel conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, que serà el nou vicepresident primer.

A més d'aquest canvi de Brufau per Josu Jon Imaz, abandona el consell Demetrio Carceller, president de Damm, i es mantenen Miguel Martínez i Luis Suárez de Lezo.

El grup GIP tindrà tres representants. A més del vicepresident segon William Alan, entren Rajaram Rao i Mario Armero.

Entre els membres independents, abandona el càrrec Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, i es mantenen Ramon Adell, Benita María Ferrero, Cristina Garmendia, Helena Herrero, Xabier Añoveros Trias de Bes i Francisco Belil Creixell.