El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha assegurat avui que la seva entitat no ha mantingut "cap negociació" amb el Banc Popular per a una possible fusió. Guardiola ha volgut tancar així les especulacions que apunten a possibles negociacions de fusió entre el banc català i el Popular, que fins ara ha apostat per mantenir la seva independència en el sector financer.

En la presentació dels resultats del tercer trimestre als mitjans, el directiu ha eludit revelar si el Sabadell ha estat o no alguna vegada interessat en el Banc Popular, però ha deixat clar que les dues entitats no han arribat a iniciar negociacions per abordar una fusió. «Quedaria ofensiu dir que no hi tenim interès, però clarament no hi ha hagut cap tipus negociació», ha incidit.

Guardiola ha destacat l'esforç de consolidació que ha fet el sector bancari espanyol els últims anys, en els quals els processos de concentració s'han dut a terme per motius de solvència.

El directiu considera «lògic» pensar que hi haurà un altre procés de concentració a Europa, encara que «no a curt termini» i, en tot cas, des d'una òptica «industrial». «Em sembla que no està avui com a element número u a les agendes», ha apuntat.

Respecte a la decisió del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) d'estudiar la possible fusió de Bankia i BMN, l'executiu ha dit que aquest organisme «té la capacitat, el coneixement i la saviesa per saber gestionar aquest tema» i que el Banc Sabadell «s'acomodarà al que en resulti». Ha remarcat, en tot cas, que qualsevol venda que es realitzi de les nacionalitzades ha de tenir en compte dos aspectes: maximitzar els retorns de les ajudes públiques i que no "s'adulteri" la competència.