Benvinguts al nou espai de la Intercol·legial Tècnica de la Catalunya Central, que neix fruit de la col·laboració entre el diari Regió7, el Col·legi d´Enginyers Industrials de Catalunya - Demarcació de la Catalunya Central, el Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de Barcelona - Delegació Bages-Berguedà-Anoia, el Col·legi d´Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i el Col·legi d´Arquitectes de Catalunya - Delegació Bages-Berguedà. Aquest nou espai apareixerà de forma periòdica en format tabloide i d´accés permanent a l´espai web del diari. Amb l´objectiu d´apropar les professions en l´àmbit de l´arquitectura i l´enginyeria al lector, i a la vegada posar a l´abast del ciutadà els serveis de diversos professionals del sector arrelats al territori.

La Intercol·legial Tècnica va néixer a Manresa l´any 2005, amb la voluntat d´estructurar formalment una plataforma conjunta formada pels quatre col·legis professionals, amb la finalitat de vehicular una sola veu dins l´àmbit territorial de la Catalunya Central que manifestés el seu parer davant de l´opinió pública i les administracions competents, i que des d´una vessant tècnica es pogués ajudar i enriquir els debats o les qüestions d´interès general que afectessin al territori. També ha de deixat els seus fruits a través de la col·laboració i organització conjunta de desenes de jornades i cursos adreçats als col·legiats (com també al públic en general), la celebració d´esdeveniments de caire lúdic, les visites o sortides organitzades al voltant del territori, la col·laboració amb les administracions públiques, etc.

I és amb aquest mateix esperit, que es presenta el nou espai de la Intercol·legial Tècnica, amb una visió cap enfora i adreçada al ciutadà. Pretenem doncs apropar les professions tècniques al ciutadà, i oferir-li informacions i recursos adients. Especialment:

- Informar al ciutadà sobre qüestions actuals lligades amb l´àmbit de l´arquitectura i l´enginyeria, que li poden afectar directament.

- Mostrar casos reals pels quals els professionals tècnics poden oferir solucions al ciutadà respecte a problemàtiques concretes.

- Posar a l´abast de l´interessat els serveis de diversos professionals del sector arrelats al territori, i un espai per resoldre dubtes de qualsevol índole.

Esperem que us sigui útil!