Catalunya va constituir al llarg del 2016 un total de 22.256 empreses, cosa que representa el 18,6% més que l'any anterior i la xifra més alta dels últims 9 anys.

A més, segons dades del Registre Mercantil publicades per l'Institut Català d'Estadística (Idescat), Catalunya lidera la creació de noves empreses al conjunt de l'Estat espanyol, amb un percentatge del 21,7% del total de societats constituïdes.

Segons la directora general d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, aquestes dades «són símptoma que el teixit empresarial català, emprenedor i dinàmic, mostra confiança en l'economia catalana i en la seva competitivitat». Per a Núria Betriu, «cada any, les empreses catalanes exporten i inverteixen més en innovació i R+D, al mateix temps que aquest fet accelera l'activitat industrial i es creen més llocs de treball».

La directora general d'Indústria assegura que «s'estan construint les bases d'una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit», fet que, al seu parer, s'explicarà per l'aposta de l'empresariat del país i del mateix Govern, «per la indústria i el binomi internacionalització-innovació».

D'altra banda, la directora general d'Indústria destaca el fet que no només s'han creat més empreses, sinó que se n'han dissolt menys que un any abans. En concret, s'han dissolt 2.308 societats, el 9,4% menys que el 2015.