Els catalans menjaran un total de 906.400 tortells de Reis a tot Catalunya i prop de 592.000 a Barcelona i província, segons les previsions de vendes que fa el Gremi de Pastisseria de Barcelona. El sector artesà preveu un lleuger repunt en les vendes del 3% respecte de l'any passat.

El president del Gremi, Elies Miró, es mostra satisfet del petit augment de vendes, i ha assegurat que «no es tracta de remuntades espectaculars, però sí d'un pèl cada any, cosa que ens fa estar contents». La majoria de vendes es concentraran entre avui i el mateix dia de Reis al matí, i el tortell més demanat continua sent el tradicional de massapà. Amb tot, Miró explica que cada cop prenen més força els tortells farcits de nata, crema o trufa.

Elies Miró, responsable de la pastisseria Miró de Castellterçol, explica que el tortell de Reis és un dels dolços de Nadal que es mantenen més estables en vendes i formats. Els últims anys, explica, hi ha algunes tendències en el món de la pastisseria que s'han anat consolidant, com ara les mides més petites dels tortells per adaptar-se a tot tipus de famílies i la reducció de la proporció de sucre. A més, el president del Gremi ha explicat que hi ha pastisseries «més atrevides» que canvien el farciment tradicional per d'altres de més originals, aromatitzats, per exemple, amb cafè o tiramisú.

Pel que fa als preus dels tortells, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que, de mitjana, el d'un d'artesà per a 4-6 persones es mantindrà en un cost d'entre uns 25 i 30 euros.