Què fem els col·legis professionals?

El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa és una entitat de dret públic de caràcter professional que té per objectiu dotar els Enginyers Tècnics Industrials d’una institució de defensa i representació dels seus interessos que, a més a més, contribueix a garantir als ciutadans un servei de màxima qualitat per part d’aquests professionals de la Catalunya Central. A banda d’aquesta tasca oficial i regulada, el col·legi nodreix els seus col·legiats i associats de diferents serveis:

Visats i registres de tots els treballs i certificacions.

Formació específica i continuada. Ajuts econòmics per portar-la a terme.

Borsa de treball. Ajuts a la inserció laboral. Acompanyaments.

Assessorament tècnic. Normativa. Normes UNE-EN.

Assessorament jurídic, comptable i fiscal.

Lloguer d’equips de mesura i d’espais de treball. Préstec de vehicle-furgoneta 9 places.

Arxiu o magatzem a disposició.

Assegurança de responsabilitat civil específica.

Servei de mútua col·legial (MUPITI).

Xerrades tècniques, sortides i visites tècniques, i altres activitats culturals.

Comunicació i informació permanent i especialitzada per als col·legiats, a través de diferents canals.

Acords amb entitats i avantatges diversos per als col·legiats.

Què es un Enginyer Tècnic Industrial o Graduat?

Tothom intueix, més o menys, la feina que fa un metge, un advocat o un periodista. Però, què fa un enginyer tècnic industrial? Els enginyers tècnics industrials es caracteritzen per la seva versatilitat. Treballen en instal·lacions, peritatges, productes, prestacions estètiques, llicències d’activitats, projectes i un llarg etcètera. El dia a dia de qualsevol ciutadà està molt lligat a la feina d’aquests tècnics.

Si vull comprar-me un cotxe a l’estranger, o vull climatitzar un local, probablement en necessitaré un!

Són professionals que estan en disposició de portar a terme el projecte, construcció, muntatge i manteniment de qualsevol producte, estructura o sistema, ja sigui mecànic, elèctric, electrònic o químic, entre d'altres.

Per exemple, quan un ciutadà adquireix un local per establir-hi un negoci es pot trobar que l’estructura del local o la tipologia fan impossible que en aquelles quatre parets s’instal·li el comerç que es volia. Però el local ja està llogat -o comprat- i l’esforç per adequar-lo pot ser molt costós. Un enginyer tècnic industrial o un graduat en enginyeria de les nostres especialitats coneix la normativa i pot assessorar prèviament el comprador per evitar problemes.

També treballen en activitats professionals com ara l'empresa, l'ensenyament o la funció pública. Desenvolupen funcions relacionades amb la gestió de projectes, la gerència, el manteniment, l’I+D+I, la prevenció de riscos laborals, la qualitat, el medi ambient, el comercial, les compres, les activitats formatives, etc.

Si necessiteu aquest professional, adreceu-vos al Col·legi i us posaran en contacte amb la persona que millor s’adequa a les vostres necessitats!