La Fundació Lacetània ha lliurat aquest vespre els seus premis anuals als millors treballs d´alumnes de batxillerat i cicles formatius. Un reconeixement que enguany ha estat per a alumnes dels instituts Guillem Catà, Cal Gravat, Castellet i l´Escola d´Art de Manresa, que han elaborat projectes en àmbits que van des de la química fins a la creació artística. Els primers premis de cada categoria han estat el disseny i creació d´una microcaravana de fusta (cicles formatius de grau mitjà), un projecte de creació artística basat en un monòlit de pedra proper a l´ermita d´Oristrell (cicles formatius de grau superior) i una recerca sobre els tensioactius i les seves propietats (batxillerat).

El president de la Fundació Lacetània i de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, ha fet esment al canvi d´ubicació de l´acte, que enguany s´ha fet a la sala d´actes de l´EPSEM, destacant el valor que té la universitat per a la ciutat de Manresa. Casals ha assegurat que "els treballs guanyadors demostren que al Bages tenim un bon planter", remarcant l´esforç, el rigor, l´originalitat i la qualitat dels projectes premiats.

El director dels serveis territorials del Departament d´Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, ha afirmat que els premis agafen rellevància any rere any i ha lloat la tasca d´aquests guardons per posar en valor la formació professional. Ha tancat l´acte la regidora de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, que ha qualificat els guardons com a "premis de present i garantia de futur" per a la ciutat, la comarca i el país.

Els autors dels tres primers premis de cada categoria han fet una breu exposició del seu treball i els assistents també han pogut gaudir d´una audició musical a càrrec d´un quartet de vent d´alumnes del Conservatori de Música de Manresa.

El llistat complet de premiats és el següent:

Cicles formatius de grau mitjà:

- !r Premi: EsCaravana. Autors: Adrián Buzón i Miguel Coca (Institut Guillem Catà). Tutor: Carles Lapeña.

- 2n Premi: Alarcan. Autors: Jordi Fernández i Àlex Puig (Institut Lacetània). Tutor: Manel López.

- 3r Premi: Bruna. Autora: Carla Martín (Escola d´Art de Manresa). Tutora: Anna Martí.

Cicles formatius de grau superior:

- 1r Premi: El geni d´Oristrell. Autora: Montse Bugatell (Escola d´Art de Manresa). Tutora: Alèxia Lleonart.

- 2n Premi: Rilca Systems. Autors: Antonio Trinidad i Sergi Santamaria (Institut Lacetània). Tutor: Xavier Alcàntara.

- 3r Premi: Espai Bus. Autors: Laia Jané, Soumia El Ouardi, Ester Bulsegura (Institut Guillem Catà). Tutora: Glòria Casas.

Batxillerat:

- 1r Premi: Síntesi d´un tensioactiu derivat d´arginina i les seves propietats biològiques. Autora: Esther Vilalta (Institut Cal Gravat). Tutora: Eva Rochés.

- 2n Premi: Arrels. Autors: Marta Serran i Júlia Torres (Institut Castellet). Tutora: Sabina Salat.

- 3r Premi: Usos dels mites en l´obra de Camus. Autor: Eduard Cobo (Institut Lacetània). Tutor: Josep Maria Bernal.