Els contractes temporals convertits a indefinits van arribar l'any passat als 582.026, fet que suposa un creixement del 21,6% i representa el màxim registrat des del 2008, segons les dades públiques recollides per l'empresa de recursos humans Randstad.

Segons l'estudi, aquesta xifra manté el creixement continuat dels últims quatre anys, després que el 2012 s'aconseguís el menor nombre de contractes convertits a indefinits de tota la sèrie històrica (395.882).

Des de llavors, les conversions van augmentar el 47%, fins a tornar a superar la barrera del mig milió de contractes convertits en fixos el 2016, el que encara és lluny de les 900.000 conversions que van tenir lloc abans de la crisi, però mostra la tendència de recuperació del mercat laboral en els últims 4 anys.

«La tendència positiva de la conversió de contractes en indefinits mostra que la contractació temporal és, cada vegada més, una opció perquè els professionals espanyols accedeixin a un lloc de treball estable», ha explicat el director de relacions institucionals de l'empresa Randstad, Luis Pérez.