El 60% de les empreses previstes ja han confirmat la seva participació a la tercera edició de l´Internet of Things Solutions World Congress, esdeveniment sobre les aplicacions industrials de l'Internet de les coses, a falta de set mesos per a la seva celebració. Aquest esdeveniment tindrà lloc del 3 al 5 d´octubre en el marc de la Barcelona Industry 4.0 Week. En total, es preveu la participació de més de 220 empreses i 250 ponents per presentar les novetats i aplicacions reals d'aquesta tecnologia disruptiva que incrementa la producció, automatitza els processos i modifica el model de negoci de nombrosos sectors industrials.

L´IoT Solutions World Congress prepara una edició marcada pel creixement amb el suport de l'Industrial Internet Consortium (IIC), Industrie 4.0 i la Industrial Valuechain Initiative. Enguany l'esdeveniment passarà a ocupar dos pavellons en comptes d'un al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i espera augmentar un 30% el nombre d'expositors.

De moment, a manca de set mesos per a la seva celebració ja està confirmada la presència del 60% del total d'empreses previstes, entre les quals destaquen les centrals mundials de firmes com Accenture Digital, Intel, Telit, Huawei, Dell Technologies, IoT Works-HCL Technologies, Vodafone, Wipro, Tech Mahindra, Kaspersky, Optimal Plus, National Instruments o Fiware. Són companyies relacionades amb les tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de software, empreses de seguretat, proveïdors de serveis i de telecomunicacions, firmes d'automatització industrial, consultores, fabricants de hardware i centres tecnològics i de R+D.

L´IoTSWC obrirà novament la zona de bancs de proves on es realitzaran demostracions en directe per veure en funcionament més d'una desena d'aplicacions de l'Internet industrial desenvolupades per empreses líders. El seu director, Roger Bou, assegura que l'internet industrial augmentarà "ràpidament" la seva presència en tots es àmbits d'activitat i a la vida quotidiana i per això, segons apunta, l´esdeveniment posa el focus en la innovació i els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a molts sectors. "Som referents, tenim els millors experts i a les empreses líders mundials d'aquesta especialitat per ajudar les empreses a donar el salt cap a la indústria 4.0", assegura.

Durant tres dies, l´esdeveniment comptarà amb més d'un centenar de sessions entre conferències magistrals, taules rodones, panels d'experts, presentació de casos de èxit i entrevistes amb la participació de 250 ponents reconeguts a nivell mundial.

Entre els primers noms confirmats destaquen el professor d'Arts i Ciències dels Mitjans del MIT Media Lab, Joe Paradiso, i el president de Spagnoletti Net i anterior vicepresident sènior i director de sistemes d'informació de Campbell Soup Company, Joe Spagnoletti, que parlaran de com els éssers humans es connectaran a l'Internet de les coses i de fórmules per implicar a tots els membres d'una empresa en la introducció d'aquesta tecnologia, respectivament.

En aquesta edició es posarà el focus en l'aplicació de solucions IoT en sis sectors concrets: fabricació de bens; energia i subministraments; transport connectat; infraestructures; salut; i indústria global. No obstant, s'abordaran també qüestions de caràcter transversal que incideixen en qualsevol àmbit de aplicació de l'IoT com poden ser la intel·ligència artificial, el Big Data, la transformació digital, el Cloud Computing, robòtica, sensors, seguretat, objectes intel·ligents, estàndards, nous models de negoci, emmagatzematge d'informació o predicció analítica, entre d'altres.

L´IoTSWC reconeixerà els projectes més innovadors i impactants desenvolupats al llarg de l'any a través dels IOT Solutions Awards. Es concediran un total de set guardons: un per cadascun dels eixos del programa congressual (fabricació de bens; energia i subministraments; transport connectat; infraestructures; salut; i indústria global) i un darrer premi al millor ´testbed´ del saló. D´altra banda, l´esdeveniment acollirà un Brokerage Event que promourà el ´networking´ entre professionals de diferents sectors industrials, mitjançant agendes de reunions per a la transferència de coneixement, R+D, així com la cerca de proveïdors o socis comercials.