El manresà Carles Manzanares és el nou secretari general de la federació de Serveis a la Ciutadania de la territorial Vallès Occidental-Catalunya Central de CCOO. Manzanares va ser escollit per unanimitat pels 120 delegats que van participar, dilluns a Sabadell, al segon congrés d'aquest sinidcat intercomarcal. Es tracta del tercer sindicat amb més delegats i militants de la territorial, després dels sindicats d'Indústria (que dirigeix un altre manresà, Josep Rueda) i el de Serveis. La federació de Serveis a la Ciutadania agrupa sectors tan diversos com Administració Pública, Transports, Gràfiques, Intervenció Social, Aigües, i Postal, entre d'altres.

Manzanares dirigirà una executiva formada per nou persones, entre les quals també figura Anna Méndez, delegada de CCOO a l'Ajuntament de Sant Fruitós.

Carles Manzanares, de 41 anys i llicenciat en Història, va treballar a Pirelli fins que el 2004 es va incorporar al sindicat com a secretari d'organització al Bages-Berguedà en arribar a la secretaria general d'aquestes comarques Lluís-Vidal Sixto. Amb la fusió de territoris, el 2014, Manzanares es va responsabilitzar de la secretaria general d'organització de Serveis a la Ciutadania de la territorial Vallès Occidental-Catalunya Central (que engloba Bages, Berguedà i Moianès), a més de formar part de l'executiva de la unió.

Segons explicava ahir a Regió7, entre els objectius que es proposa Manzanares (que relleva en el càr-rec Miquel Sabalete) figura l'aplicació en petits municipis del Bages i el Berguedà de l'acord marc per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants signat entre CCOO, UGT, l'ACM i FMC. Per a Manzanares, s'obre ara una etapa «il·lusionant», que diu afrontar «amb moltes ganes». CCOO és el principal sindicat del sector a la territorial, amb més de 540 delegats.