La companyia tecnològica xinesa Huawei ha presentat avui a Barcelona els seus nous telèfons intel·ligents de gamma alta, P10 i P10 Plus, la pedra angular dels quals són les seves càmeres Leica.

La fotografia ha estat l'absoluta protagonista de la conferència de Huawei a Barcelona en la jornada prèvia a l'arrencada del Congrés Mundial de Mòbils (MWC).

Amb els nous P10 i P10 Plus, de 5,1 i 5,5 polzades, respectivament, la firma xinesa repeteix la fórmula d'associar-se amb Leica per a la doble càmera del darrere, que disposa d'un sensor de 20 megapixels per als blancs i els negres i un altre de 12 per capturar els colors. La seva obertura és de f/2.2.

Però en aquesta ocasió, Leica també firma la lent frontal, de 8 megapixels i obertura f/1.8 (f 1.9 en el cas del model més petit).

La gamma P10 grava vídeo en 4k i permet diferents modes de fotografia: entre els més destacats, el monocrom, l'autoretrat amb gran angular i, per damunt de tots ells, l'efecte de fons desenfocat (bokeh) per a les lents tant de darrere de davant.

El conseller delegat de Huawei Business Group, Richard Yu, ha posat èmfasi a dir que les càmeres del P10 suposen un pas endavant en la fotografia mòbil, especialment gràcies als seus nous modes de retrat.

Els dispositius de la gamma alta de Huawei són dos: el P10, amb pantalla Full HD de 5,1 polzades, i el P10 Plus, amb 5,5 polzades i resolució 2K.

El conseller delegat de la companyia ha sostingut que la nova gamma té connectivitat 4.5G, ofereix una autonomia de fins a 1,8 dies d'ús i és capaç de carregar la meitat de la bateria en 30 minuts.

A més de diferir en la pantalla, els terminals es diferencien en la bateria: la del Plus és de 3.750 miliampers per hora, mentre que la del P10 és de 3.200.

La firma xinesa, consolidada en la tercera posició mundial de fabricant de mòbils per darrere de Samsung i Apple, torna a apostar per un xip propi, el Kirin 960 de 8 nuclis, amb el qual promet un augment de l'eficiència i la capacitat de processament dels terminals.

Els P10 estan equipats amb sistema operatiu Android 7.0 personalitzat amb la capa de software EMUI.

Amb cos d'alumini i vores arrodonides, els dos models P10 estaran disponibles en blanc, negre, rosa, daurat, verd i blau i inclouran un botó hàptic d'inici amb sensor d'empremta dactilar.

El P10, amb una memòria RAM de 4 gigues i 64 gigues d'emmagatzematge, costarà 649 euros. El P10 Plus tindrà dues configuracions: la de 4 gigues de RAM i 64 gigues d'emmagatzematge, que tindrà un preu de 699 euros, i la versió de 6 gigues de RAM i 128 gigues d'emmagatzematge, a 799 euros.

Tots dos estaran al març a les botigues de 30 països, inclosos Espanya, Xile, Colòmbia, Mèxic i Perú.

I la tecnològica xinesa ha deixat clar que no abandona la seva aposta per la tecnologia vestible: avui ha presentat un nou rellotge connectat, el Huawei Watch 2, que té dos dissenys -un esportiu i un altre clàssic-, inclou connectivitat mòbil per treballar sense necessitat d'estar associat a un telèfon i permet els pagaments mòbils.

També es posaran a la venda al març i els seus preus oscil·laran entre 329 i 399 euros.