La companyia finlandesa Nokia ha presentat avui a Barcelona la reedició del seu icònic 3310, el popular telèfon de fa quinze anys que manté gran part del seu disseny original encara que amb una pantalla més gran i a un preu econòmic, uns 49 euros.

El primer executiu d'HMD (chief executive officer) -la companyia finlandesa amb la qual Nokia va tornar al mercat de mòbils i tauletes l'any passat-, Arto Nummela, ha estat l'encarregat de presentar el nou telèfon a l'antic convent dels Àngels de Barcelona, una església de traçat gòtic, que ha estat l'escenari per presentar aquesta i altres novetats de la companyia en el marc del Mobile World Congress.

La bateria del nou Nokia 3310 permet un temps de conversa de 22 hores, està disponible en quatre colors, vermell, groc, blau fosc i gris, té una càmera de 2 Mpx (megapíxels), mesura 133 x 48 x 14 mil·límetres i té un sistema operatiu de Nokia Sèries 30+.

Encara que no permet la descàrrega d'aplicacions, sí trucar o enviar SMS, entre d'altres funcions, com escoltar música o la ràdio i inclous el clàssic joc "Snake".

Arto Nummela ha subratllat que des que Nokia i HMD treballen juntes l'acceptació ha estat "aclaparadora", i ha destacat el seu esforç per "reunir fabricants mundials, sistemes operatius i socis tecnològics" per presentar el seu primer "portafoli global de telèfons intel·ligents amb ànima Nokia".

De fet, a més de la reedició del 3310, la companyia ha presentat avui els nous Nokia 6, 5 i 3, una nova generació de telèfons intel·ligents amb sistema Android tm Nougat que ofereix, segons han reiterat els seus directius, una experiència "segura" i de fàcil actualització que integrarà Google Assistant.

Els nous telèfons intel·ligents disposen dels últims serveis de Google, actualitzacions de seguretat mensuals i inclouen Google Assistant, l'assistent personal intel·ligent de Google.

Nokia també ha anunciat avui una nova versió gratuïta del joc de la serp, "Snake", disponible per jugar a Messenger, com a part de multiplataforma d'Instant Games de Facebook.

La companyia ha presentat també els seus nous productes relacionats amb el manteniment de la salut, des de bàscules que calculen l'Índex de Massa Corporal i la massa òssia i ofereix recomanacions per mantenir la salut, termòmetres intel·ligents, rellotges que informen del ritme cardíacs de forma permanent i monitors per a nadons, a més d'aplicacions per a telèfons.

El vicepresident de l'àrea de salut digital de Nokia, Cedirc Hutchings, ha destacat la facilitat per utilitzar aquests productes per cuidar i protegir la salut que, a més, permetran a pacients crònics passar menys temps a l'hospital.