Samsung ha presentat avui a Barcelona dues tauletes, una amb Android i una altra convertible amb Windows, i unes noves ulleres de realitat virtual Gear VR amb comandament, en una cita que solia utilitzar en el passat per presentar l'última versió del telèfon insígnia Galaxy S.

La tecnològica sud-coreana ha dedicat la seva cita prèvia a l'arrencada del Mobile World Congress (MWC), que comença demà, a mostrar una tauleta amb Android, Galaxy Tab S3, i un convertible amb Windows 10, Galaxy Book, que està cridat a competir amb Surface de Microsoft i iPad Pro d'Apple.

Galaxy Book és un dos en un, una tauleta que es converteix en portàtil en vincular-li un teclat. Samsung va abandonar fa alguns anys el mercat dels ordinadors i el 2017 torna a acostar-s'hi amb aquest híbrid.

Equipat amb una càmera del darrere de 13 megapíxels i una davantera de 5, arribarà al mercat amb dues configuracions: una amb pantalla de 12 polzades superAMOLED amb resolució de 2.160x1.440 píxels i processador Intel Core i5 i una altra de 10,6 polzades, resolució 1.920x1.280 píxels i xip Intel Core m3.

Si Galaxy Book està orientat a l'entorn professional, la nova tauleta Android de la firma, Galaxy Tab S3, ha estat concebuda per al consum de continguts audiovisuals.

Amb pantalla de 9,7 polzades i resolució de 2.048x1.536 píxels, compta amb 4 altaveus estèreos de tecnologia Harman i 6.000 mil·liamperes de bateria, cosa que proporciona, segons Samsung, 12 hores de visionat de vídeo.

Les dues tauletes tenen càmera del darrere de 13 megapíxels, 4 gigues de memòria RAM, llapis S Pen i tecnologia HDR.

L'última pota de la presentació de Samsung ha estat la realitat virtual. De la seva col·laboració amb Oculus -propietat de Facebook- ha nascut el nou casc Gear VR, que ofereix un camp de visió de 101 graus i promet reduir la sensació de mareig.

Però la principal novetat del nou Gear VR és el seu control remot: les ulleres funcionen amb un comandament a distància que augmenta la interacció de l'usuari (al moviment del cap s'hi afegeix la detecció de la tracció de la mà).

Moure's pels menús, controlar el volum, sol·licitar la tornada enrere, apuntar, arrossegar o disparar són algunes de les funcions que es podran fer amb la mà gràcies al comandament.

El casc, que només treballa associat a dispositius de Samsung, serà compatible amb els models Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7 i S7 Edge.

Barcelona va ser el lloc elegit per Samsung per mostrar el seu nou model de Galaxy S els últims anys, però després de l'escàndol de les bateries del "phablet" Note 7 -que va haver de retirar del mercat pel risc d'ignició-, la firma tecnològica va decidir posposar la presentació del seu telèfon estrella a primavera.

El Note 7 ha estat present en la conferència perquè el responsable de màrqueting de Samsung Electronics per a Europa, David Lowes, ha recordat com de "desafiadors" han estat els últims sis mesos per a la companyia, que no ha complert els "estàndards esperables" de qualitat.

"Tenim la determinació d'aprendre totes les lliçons possibles d'això", ha dit Lowes, qui ha afirmat que la companyia ha reforçat els seus processos de control de qualitat.

L'associació ecologista Greenpeace s'ha encarregat de revifar l'incident del Note 7, ja que ha interromput momentàniament l'acte amb un cartell amb el qual demanava el reciclatge dels terminals i ha penjat una altra pancarta a l'exterior amb el mateix missatge.

Encara que no ha mostrat el Galaxy S8 a Barcelona, la tecnològica sud-coreana ha revelat que desgranarà els seus detalls el pròxim 29 de març i que aquest model incorporarà "innovacions que la indústria no ha vist durant molt de temps".