La Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) ha sol·licitat l'obertura de judici oral contra l'expresident de Catalunya Caixa i exministre Narcís Serra i el bagenc i exdirector general Adolf Todó, als quals acusa d'administració deslleial pels sobresous que van cobrar a partir del 2010.

En l'escrit d'acusació presentat al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, la CIC sol·licita sis anys de presó per a Todó, al qual atribueix també un delicte d'apropiació indeguda, i quatre anys per a Serra; per a l'exdirector general demana que aboni 112.015 euros en concepte de responsabilitat civil i 696.548 euros més de les retribucions irregularment rebudes. També Serra, Todó i quaranta exdirectius més de l'entitat també acusats (entre els quals, els membres de l'últim consell d'administració de Caixa Manresa) haurien d'abonar de forma solidària 5,12 milions d'euros en concepte d'indemnització a la caixa per les aportacions realitzades a plans de pensions, així com el pagament d'una fiança de 5,9 milions.

L'escrit aclareix que es tracta d'investigar les decisions dels consells d'administració i en especial dos acords de Caixa Catalunya del 19 de gener i de Catalu-nya Caixa del 13 d'octubre del 2010, en què es van aprovar sengles increments de sou del comitè de direcció i d'Adolf Todó. Això, sumat als increments en la seva retribució variable, «va perjudicar enormement l'entitat», que va haver de dur a terme un expedient de regulació que va provocar l'eliminació de 1.630 llocs de treball i el tancament de 395 oficines. Entre 2013 i 2014 es van tancar «pràcticament totes les oficines de fora de Catalunya» i es va acomiadar 2.153 treballadors en aplicació d'un nou ERO. Entre les diligències previstes per la CIC figura la declaració com a testimonis del manresà Jaume Massana, exdirector general adjunt de Caixa Catalunya i també beneficiat.