Un vestit de casament amb leds que canvien de color segons l'humor de la núvia, un mòbil que resisteix cops de martell o una cadireta de cotxe que avisa el conductor si el nadó es mou o va mal subjectat són algunes de les curiositats que poden veure's al Mobile World Congress (MWC) 2017.

A més de conèixer les últimes novetats en mòbils, tauletes i dispositius portables, com braçalets o rellotges intel·ligents, el Mobile és un gran aparador en el qual poder descobrir les aplicacions que la Internet de les Coses (IoT) pot tenir en articles tan analògics com una jaqueta o unes sabates, però també en éssers vius com vaques o foques.

L'estand d'IBM és un dels que més expectació estan suscitant aquests dies, i no només per les innovacions que presenta, sinó també pel vestit cognitiu que exposa, obra de la firma d'alta costura Marchesa. Es tracta d'un vestit blanc i llarg de núvia que incorpora llums leds que canvien de color en funció de l'estat d'ànim i la forma de ser de la seva usuària.

Encara al camp de la roba intel·ligent, a l'espai Innovation City (Ciutat de la Innovació) del Mobile es pot veure una jaqueta que et pot salvar la vida en cas de pèrdua o accident a la muntanya. La peça, per la qual dilluns es va interessar el rei Felip VI durant la inauguració del congrés, disposa d'alarma, de sensor del ritme cardíac, de geolocalitzador, és resistent a l'aigua i té una bateria que pot durar anys. A pocs metres d'aquesta jaqueta salvavides, el visitant pot conèixer com la tecnologia mòbil pot també ser útil al món animal, i concretament el de les foques. En aquest sentit, una universitat escocesa presenta un projecte que consisteix a col·locar uns dispositius mòbils al llom d'aquests animals marins per monitorar els seus moviments i intentar descobrir el perquè de la seva despoblació.

I una altra més d'animals i IoT: un petit dispositiu permet monitorar les contraccions d'una vaca per saber el moment del part.

Roba i animals al marge, també els fabricants de mòbils s'esforcen per presentar al Mobile productes amb alguna particularitat que els diferenciï de la resta. Això és el que ha intentat fer la danesa PanzerGlass, que ha desenvolupat un mòbil altament resistent als cops, i per demostrar-ho un representant d'aquesta companyia mostra a l'estand, a còpia de cops de martell a la pantalla, com la pel·lícula protectora de vidre creada per la seva empresa protegeix el dispositiu d'impactes extrems.

Samsung, que aquest any no ha portat al Mobile cap model nou de telefonia, ha volgut impressionar els congressistes amb un espai en el qual poden divertir-se i descar-regar adrenalina provant els productes més innovadors de realitat virtual. L'estand de la marca sud-coreana s'assembla a un petit parc d'atraccions equipat amb butaques i cadires que giren en totes direccions i equipades amb ulleres de realitat virtual per oferir l'experiència d'un viatge per l'espai sideral ple de perills (pluja d'asteroides i altres obstacles) o la participació en una guerra de robots. Les cues a l'espai de Samsung al Mobile estan assegurades i cal demanar cita prèvia, encara que un cartell a l'entrada adverteix que «l'usuari és responsable d'assegurar que disposa de la capacitat física i mental suficient per gaudir del nostre servei» i aconsella no entrar a asmàtics, epilèptics o a aquells que tenen marejos o claustrofòbia.

I com sol passar en aquest tipus d'esdeveniments, els robots amb forma humana enlluernen els assistents, que en aquesta ocasió han sucumbit davant els encants de Peeper, un androide de SoftBank Robotics que detecta les persones que té a prop i els ofereix ajuda per a les seves gestions, i també davant un robot de China Mobile que balla en «moonwalk».

Una altra prova que tecnologia i dansa són una bona combinació per atreure els curiosos són els robots articulats de Lejurobot, capaços de coordinar-se per protagonitzar una sessió d'aeròbic.

Entre tantes presentacions, visites, conferències i reunions, els congressistes tenen al Mobile una àmplia oferta d'espais i activitats per divertir-se o relaxar-se. Concretament al pavelló 8 tenen a la seva disposició un assortiment de jocs: des de gimnasos per entrenar els seus Pokémons fins a batalles de videojocs en directe, passant per plataformes per experimentar els moviments d'un viatge en moto a través de la realitat virtual. Precisament, una de les estrelles en aquesta edició del Mobile és el creador de Pokémon Go, John Hanke, i aquest joc de realitat augmentada també és present en aquesta edició, ja que els congressistes poden caçar els Pokémons que hi ha repartits pels diferents pavellons del saló.