Amazon ha decidit instal·lar a Barcelona el centre des del qual assessorarà i donarà suport a les pimes del sud d'Europa que venen a través de la seva plataforma de comerç electrònic, i que comportarà la generació de 500 llocs de treball en tres anys.

En l'actualitat, Amazon disposa de centres similars a Irlanda, Alemanya, Eslovàquia, Sud-àfrica i Estats Units, que registren més de 8 milions d'interaccions amb venedors, com, per exemple, formació, assessorament, resolució de dubtes o assistència, van informar ahir fonts de la companyia.

Des de les instal·lacions de Barcelona es donarà suport -via telemàtica- a França, Itàlia i Espanya, país en el qual usen la plataforma d'Amazon oberta a tercers (marketplace) desenes de milers de pimes que l'any passat van exportar productes per valor de 200 milions d'euros.

L'anomenat Seller Support Hub representa la cinquena inversió que Amazon anuncia a Espanya en els últims nous mesos, després de la inauguració de dues instal·lacions logístiques urbanes dedicades a Primi Now (lliuraments ultraràpids) a Madrid i Barcelona, dos centres logístics a Castellbisbal i el Prat de Llobregat i l'ampliació del de San Fernando.

Amazon Marketplace permet a empreses de qualsevol mida vendre els seus productes a centenars de milions de clients de tot el món a través de les onze webs de les quals disposa la companyia.