15 de març de 2017
15.03.2017
40 Años
40 Años

L'Agència Tributària de Catalunya estrena un web per facilitar l'accés als tràmits telemàtics dels tributs

La nova seu electrònica unifica en un sol portal la informació dels impostos i les gestions en línia que fins ara oferia l´oficina virtual

16.03.2017 | 04:50

L´Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha posat en marxa aquesta setmana la nova seu electrònica atc.gencat.cat per facilitar l´accés als serveis telemàtics avançats entre els contribuents, segons han informat aquest dimecres des del Departament de la Vicepresidència i d´Economia i Hisenda. El web integra en un únic entorn el vesant informatiu sobre tributs i la part transaccional que oferia l´oficina virtual. Progressivament s´anirà ampliant l´oferta de funcionalitats de la tramitació telemàtica dels tributs com la petició d´ajornaments i fraccionaments o la presentació de recursos i al·legacions.

El web atc.gencat.cat té un disseny modern amb els colors que identifiquen l´ATC, i millora l´accessibilitat, amb una visualització òptima dels continguts independentment del dispositiu des del qual s´hi accedeixi (ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent). Això si, cal tenir en compte que els tràmits telemàtics únicament es poden realitzar des d´un ordinador.

Un dels objectius més importants de l´ATC és els ciutadans augmentin de forma continuada la utilització de les noves tecnologies en les seves gestions tributàries. Per això, s´han estructurat els continguts de la nova seu de manera clara i intuïtiva en quatre blocs: la capçalera, amb un grup de pestanyes de navegació i d´un cercador avançat que permet filtrar els tràmits; les notícies d´actualitat de caire tributari i ´El més vist´ del portal; ´Què cal fer si...´ (enllaços a guies breus sobre els tràmits més comuns), i els accessos directes a tràmits, gestions i eines que s´utilitzen amb freqüència.

A banda d´aquestes novetats, també s´han actualitzat les adreces de contacte de suport a l´usuari. D´aquesta manera, les incidències tècniques que puguin sorgir en les tramitacions es podran comunicar a l´adreça suport@atc.cat, mentre que per a altres dubtes o consultes s´haurà d´utilitzar consultes@atc.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema