La manresana Rosa Tous ha estat nomenada nova presidenta de l'Associació per a la Defensa de la Marca (Andema), en substitució de Rosa Lladró, que ha ocupat el càrrec durant els últims tres anys.

Rosa Tous, gemmòloga per la Gemological Institute of America de Los Angeles i PADE per IESE Business School-Universitat de Navarra, és la vicepresidenta corporativa de la firma de joieria Tous, que té presència als cinc continents i que posseeix més de 500 botigues a mig centenar de països.

Com a presidenta d'Andema, la filla de Salvador Tous i Rosa Oriol se centrarà a donar a conèixer la contribució de les marques a l'economia i la societat, així com a conscienciar de l'impacte negatiu que tenen les falsificacions en qüestions com l'ocupació, la innovació, la recaptació d'impostos o la salut dels consumidors.

Andema, que representa els interessos de més de 60 compa-nyies, col·labora activament amb totes aquelles instàncies administratives, governamentals i judicials relacionades amb la protecció de les marques i dels drets de propietat industrial, com també amb associacions sectorials i de consumidors, fundacions i universitats, entre d'altres.