L'aerolínia britànica de baix cost Easy Jet va començar ahir a aplicar el veto als aparells electrònics a la cabina dels seus avions introduït pel govern, que afectarà les seves rutes des de Turquia i Egipte, va informar en un comunicat.

La companyia va precisar que tenia ahir un vol des d'Egipte, sobre el qual tindria efecte la mesura, i un altre dissabte, mentre que no hi ha programats trajectes des de Turquia fins la setmana que ve. «Els nous requisits signifiquen que els passatgers dels vols afectats no podran introduir artefactes electrònics grans, com Kindle (llibres electrònics), tauletes i portàtils, a la cabina de l'avió, i seran sotmesos a més controls de seguretat a la porta», va declarar Easy-Jet en el seu comunicat. L'aerolínia insta els clients a facturar aquests objectes o «no portar dispositius electrònics grans», i assenyala que contactarà amb antelació els passatgers afectats. «La seguretat dels nostres passatgers i de la tripulació són la nostra principal prioritat», afirmava en el comunicat.

El ministre britànic del Transport, Chris Grayling, va dir ahir al Parlament que la prohibició anunciada dimarts no pretén «assenyalar cap país».