L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha preparat un pla estratègic per als propers quatre anys que té com a principal objectiu el creixement de la institució a partir d'un reforçament de la seva independència respecte al Govern.

L'ens també preveu una independència més gran en la gestió de recursos, un increment de les funcions d'assessorament i més presència internacional. Aquest grau més alt d'independència implica culminar el procés iniciat l'any 2009 amb la creació de l'ACCO, moment en què va passar de direcció general a organisme autònom.

Per tal de donar compliment a les exigències internacionals sobre aquesta matèria, el pla estratègic fixa com a punt principal dotar l'organisme de plena independència organitzativa i també funcional.

Un altre bloc d'actuació ve fixat per la promoció de la innovació en la regulació per fer-la més favorable a la competència i en la defensa de la competència.

En aquest sentit, l'ACCO ha de vetllar pels reptes que planteja l'ús intensiu de la tecnologia i d'Internet. La feina dels reguladors passa per adaptar el marc regulador actual per encabir-hi aquesta nova realitat.

D'altra banda, fonts de l'ACCO subratllen que l'ús intensiu de la tecnologia és també una eina utilitzada per a la pràctica d'activitats anticompetitives. Per això preveu estar «especialment vigilant» en aquest camp. Finalment, l'ACCO preveu millorar la comunicació de resultats i d'impacte de la seva activitat i, a la vegada, instaurar mecanismes bidireccionals que fomentin la participació i col·laboració de la ciutadania, que són els beneficiaris de l'actuació de l'administració.