El PDeCAT demana explicacions públiques al grup socialista al Consell Comarcal del Bages per l´acusació judicial contra l´alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, d´haver permès increments de sou a la cúpula directiva de Catalunya Caixa quan formava part del primer consell d´administració de la caixa acaba de crear per la fusió de Caixa Manresa, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

Segons va expressar la formació demòcrata en una nota feta pública ahir «des del grup comarcal del PDeCAT expressem la nostra preocupació per la situació judicial en la que es troba l´alcalde de Castellgalí i expresideint i exvicepresident del Consell Comarcal en l´època investigada», l´any 2010. El partit recorda que Gimeno «amb 11 persones més de la Catalunya central està acusat d´un delicte d´administració deslleial pel cas dels increments de sou dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics. El fiscali li demana dos anys de presó».

Segons la nota feta pública, el partit demòcrata atribueix a Gimeno responsabilitats en una segona investigació per préstecs immobiliaris quan l´alcalde socialista ocupava càrrecs de màxima responsablitat al consell (cas en el que no està acusat).

La «preocupació» del PDeCAT «se suma al fet que el passat 2015 es va fer públic que l´extresorer de l´ajuntmaent de Castellgalí havia desviat m´´es de 400.000 euros de fosn públics de l´ajuntament cap a fons personals del mateix tresorer».