28 de març de 2017
28.03.2017
40 Años
40 Años

El PDeCAT del Bages demana explicacions als socialistes locals pel cas CX

La formació exigeix que el PSC aporti llum sobre els casos destapats recentment

28.03.2017 | 09:19

El PDeCAT demana explicacions públiques al grup socialista al Consell Comarcal del Bages per l'acusació judicial contra l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, d'haver permès increments de sou a la cúpula directiva de Catalunya Caixa quan formava part del primer consell d'administració de l'entitat acabada de crear com a resultat de la fusió de Caixa Manresa, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

Segons va expressar la formació demòcrata en una nota feta pública ahir, «des del grup comarcal del PDeCAT expressem la nostra preocupació per la situació judicial en què està l'alcalde de Castellgalí i expresident i exvicepresident del Consell Comarcal en l'època investigada», l'any 2010. El partit recorda que Gimeno, «amb 11 persones més de la Catalunya Central, està acusat d'un delicte d'administració deslleial pel cas dels increments de sou dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics. El fiscal li demana dos anys de presó».

Segons la nota feta pública, el partit demòcrata atribueix a Gimeno responsabilitats en una segona investigació per préstecs immobiliaris quan l'alcalde socialista ocupava càrrecs de màxima responsablitat al consell (cas en el qual no està acusat).

La «preocupació» del PDeCAT «se suma al fet que el 2015 passat es va fer públic que l'extresorer de l'Ajuntament de Castellgalí havia desviat més de 400.000 euros de fons públics del consistori del municipi cap a fons personals del mateix tresorer».

Al costat de l'alcalde de Castellgalí, la fiscalia també demana 2 anys de presó per a Francesc Iglesias, exalcalde de Sant Joan de Vilatorrada; Manel Rosell (que posteriorment va presidir Catalunya Caixa); l'advocat Josep Maria Badia; els exalcaldes Josep Camprubí (Manresa) i Maria Antònia Trullàs (Calaf); el doctor Lluís Guerrero; l'expresident de Mútua Manresana Ramon Llanas; el moianès Josep Cataot; el calafí Joaquim Palà i la santjoanenca Laura Vives, en qualitat d'impositors. Tots deu integraven el consell d'administració de Caixa Manresa, i entre el juliol i el novembre del 2010 van passar a formar part del consell provisional integrat de les caixes fusionades. Estan acusat d'un delicte d'administració deslleial pel cas dels increments de sous dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema