Samsung Electronics presenta avui el seu nou telèfon d'alta gamma, el Galaxy S8, amb el qual espera esborrar el gran fiasco del Galaxy Note 7, la producció del qual va ser suspesa per les ignicions espontànies que patia l'aparell, el que va danyar la seva reputació i les seves finances.

De l'aspecte del nou model, que serà desvetllat al món a Londres i Nova York, només se sap que tindrà una pantalla sense emmarcar, per la qual cosa s'ha deixat veure un suggerent anunci publicitari de l'empresa amb seu a Suwon (al sud de Seül) .

Més enllà d'altres possibles millores en el disseny -especialment pel que fa a la bateria, causa dels incendis de l'Note 7-, la majoria d'analistes creuen que el maquinari tornarà a situar Samsung com el fabricant dels mòbils més sofisticats del món, al costat d'Apple.

Les expectatives per Samsung Electornics arran del llançament són positives, especialment per factors que no tenen a veure amb el telèfon en si. El primer és que l'empresa ve depenent en menor mesura de la seva branca de telefonia i més de la de semiconductors, un producte del qual és el major fabricant mundial. Gràcies al bon rendiment de les seves operacions fabricant xips, molts esperen que Samsung Electronics aconsegueixi un benefici operatiu rècord d'uns 9 bilions de wons (7.452.000 d'euros) el trimestre gener-març. D'altra banda, la facturació de la seva divisió de telefonia ha reduït enormement la seva dependència de les vendes de mòbils d'alta gamma, que amb prou feines han representat el 30% del total el gener-març, segons les últimes estimacions. Òbviament s'espera que les vendes dels seus terminals més sofisticats s'incrementi si l'S8 té l'èxit que promet.