La tecnologia d'impressió funcional i electrònica impresa, que el 2014 va generar un volum de negoci de 24.000 milions en l'àmbit mundial, triplicarà el seu volum de negoci en set anys, fins a situar-se en 70.000 milions el 2024, segons preveu l'Organic Electronics Association.

D'acord amb la mateixa font, aquest creixement impactarà directament en hàbitats fins ara poc acostumats a l'ús de l'electrònica en els seus productes, com el sector del mobiliari o de l'embalat.

L'electrònica impresa permet estampar circuits flexibles en pràcticament qualsevol superfície, amb un gruix per sota del mil·límetre.

Aquesta tecnologia es basa en la impressió de dispositius i components electrònics amb tècniques d'impressió convencionals com la serigrafia o la impressió digital, amb tintes similars a les que s'usen per a impressores domèstiques. Cristina Casellas, promotora tecnològica de la unitat de Functional Printing & Embedded Devices d'Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya que s'ha fet eco de la notícia, destaca el «cost de producció molt baix» d'aquesta tècnica, que, segons indica, «ha aconseguit reduir el 30% les despeses de fabricació.