Les empreses Iberpotash (293 milions), Denso (232) i Joieria Tous (222) són les companyies de la comarca del Bages que més facturen i, entre totes tres, sumen una xifra de negoci de gairebé 750 milions d'euros. Aquesta dada es desprèn de l'estudi «Estructura Empresarial del Bages» que es va presentar ahir a Manresa i del qual ja en va avançar les principals dades Regió7 el passat mes de febrer.

L'informe revela que, en global, les 2.710 empreses que hi ha a la comarca del Bages van facturar l'any 2014 un total de 5.103 milions d'euros i van ocupar 25.820 treballadors. Pel que fa als sectors econòmics que concentren una major facturació a la comarca, el rànquing el lideren els vehicles a motor i altres materials de transport, seguit pels productes alimentaris i begudes; els productes metàl·lics; i les indústries extractives. En relació a la província de Barcelona, el Bages se situa en setena posició per xifra de negoci.

L'estudi posa de manifest que la gran majoria d'empreses bagenques són societats limitades (2.398) i la resta societats anònimes (312). Pel que fa a la distribució sectorial del volum de negoci general a la comarca, el sector primari concentra el 7% del volum de negoci; la indústria el 55,1%; la construcció el 4,7%; i el sector serveis el 33,2%.

Del rànquing de municipis, es constata que Manresa és el primer municipi de la comarca en xifra de facturació (1.514 milions d'euros), seguit per Sant Fruitós (786 milions d'euros) i Santpedor (746 milioins d'euros). Quant a les xifres de facturació per càpita, Santpedor és el municipi de la comarca que registra un nivell més alt (100.063 euros facturats per cada habitant), seguit de Sant Fruitós, Gaià i Avinyó.