La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutjat d'instrucció número 31 de Madrid que citi de nou a l'exvicepresident del govern Rodrigo Rato perquè se l'informi dels presumptes nous delictes -prevaricació i malversació de cabals públics- que li atribueix la Guàrdia Civil en un informe.

En un escrit, Anticorrupció es refereix a un document presentat el 27 de març per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, en el qual s'atribueixen a Rato aquests dos nous delictes a més dels de blanqueig i contra la Hisenda pública .

Per això, sol·licita al jutge que investiga l'origen de la fortuna de l'exdirector de l'FMI, Antonio Ser-rano Arnal, que el citi de nou en qualitat d'investigat perquè conegui la imputació dels nous delictes i presti declaració sobre els mateixos. En el seu informe, l'Institut Armat va detectar que empreses privatitzades quan va ser ministre (1996-2004) van pagar per campanyes de publicitat en mitjans gairebé 83 milions, a través de societats presumptament relacionades amb la família. El document posava el focus sobre COR Comunicación, assenyalada com la societat que més fons hauria rebut de les empreses privatitzades, 67,6 milions principalment d'Endesa (61.880.000), Paradores (2,20 milions) i Repsol (1,13 milions). Així mateix, recollia els correus que van intercanviar Rato i PwC dies abans que l'exministre abandonés la gerència de l'FMI, en què la firma, en les seves tasques de consultoria en l'organisme, s'interessava pels vincles de tres de les seves empreses amb paradisos fiscals.

Rato va presentar el dia 20 d'abril davant el jutge, dins el termini previst per a això, les seves al·legacions davant l'informe de la UCO.