La manifestació de Manresa pel Primer de Maig convocada per col·lectius anticapitalistes va viure, aquest dilluns, moments de gran tensió quan, a l'arribada al carrer del Born, hi va haver una batussa entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants que va acabar amb una desena de ferits, segons fonts dels organitzadors de l'acte, i dos manresans detinguts.

Segons la policia, els Mossos dos homes van ser detinguts acusats d'atemptat contra l'autoritat per haver agredit agents de la policia autonòmica durant la manifestació que se celebrava al centre de la ciutat. Fonts policials van explicar que els dos detinguts, que van ser portats a la comissaria dels Mossos, són dos homes de 23 i 45 anys, de nacionalitat espanyola i residents a Manresa.

Un dels detinguts està acusat de clavar un cop al cap amb un pal a un Mosso d'Esquadra mentre que el segon va ser arrestat durant un forcejament entre manifestants i policies, segons fonts policials. Les mateixes fonts van apuntar que fins a cinc agents de la policia autonòmica, inclòs el que ha rebut el cop al cap, han hagut de ser atesos per ferides de menor consideració.

Després de les detencions, un centenar de manifestants es van traslladar i es van concentrar davant la comissaria dels Mossos de Manresa en suport a les dues persones arrestades. Entre els concentrats hi havia la diputada de la CUP, Anna Gabriel.

Passades les sis de la tarda, els dos homes arrestats van ser posats en llibertat amb càrrecs i la concentració de suport també va arribar a la seva fi.

Anna Gabriel, present a la concentració de suport. Foto: Mireia Arso

Enguany, l'habitual acció pel dia del treballadors organitzada per l'esquerra anticapitalista de Manresa es va celebrar envoltada d'un dens cordó policial per evitar accions de protesta contra multinacionals i bancs. Fins a l'arribada al carrer del Born, la manifestació, que va tenir com a lema "La seva riquesa, la nostra misèria. O nosaltres o ells. Organitza't i lluita", va transcórrer sense incidents, amb crides contra la policia i a favor de la distribució de la riquesa.

La manifestació, que va acabar a la plaça Major amb la lectura d'un manifest, pretenia denunciar l'"explotació" laboral i les desigualtats socials i econòmiques.