Els organitzadors de la manifestació del passat 1 de maig a Manresa han explicat que presentaran sis denúncies per agressions contra els Mossos d'Esquadra. En la marxa a la capital del Bages es van produir dues detencions. Es tracta, segons ha dit Gemma Boix, de la comissió 1 de maig, de sis persones que després de la marxa van acudir a l'hospital i disposen d'un informe mèdic en què consten aquestes lesions. Tot i això, els organitzadors eleven a almenys una desena les persones que van resultar ferides en el transcurs de la marxa.

Lila Corominas, també de la comissió, ha assegurat que des de l'inici de la marxa hi va haver una actuació policial encaminada a «encapsular» i «criminalitzar» els manifestants. En aquest sentit van apuntar que al llarg de gairebé tot el camí, des de la plaça 11 de setembre, van estar envoltats per cinc furgonetes del cos policial. Tot i aquesta situació, afirmen que els participants en l'acció reivindicativa «no vam respondre a la provocació i vam seguir el recorregut de forma pacífica i tranquil·la fins al carrer del Born» on a causa de l'estretor del carrer, la distància entre policies i manifestants es va fer encara més curta. En aquest punt, segons va assenyalar Èric Montero, és on es van produir les càrregues policials que van acabar amb dues detencions.

Els representants dels manifestants asseguraven que els Mossos «van buscar la càrregues» i «no volien acabar la manifestació sense detencions». També van fer responsables dels fets al cap de la regió policial central Sergi Pla i al conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

Per la seva banda, el Sindicat Autònom de Policia (SAP) ha emès un comunicat en el qual condemna els actes violents de la manifestació de dilluns passat. El sindicat assegura que durant la manifestació, sis agents dels Mossos van resultar ferits, i que un dels agents va rebre un cop al cap amb un pal, motiu pel qual es van practicar les dues detencions. El sindicat, assegura que davant la seva Tolerència Zero vers qualsevol agressió a policies, condemna de «manera enèrgica els fets» i mostra preocupació perquè «alguns col·lectius radicals puguin reventar una manifestació pacífica actuant amb total impunitat».També demanen que es doni suport unànime a l'actuació policial per «restablir l'ordre i la seguretat pública».

Divendres, nova manifestació

Divendres, nova manifestacióEls organitzadors de la marxa de dilluns passat no volen que la situació quedi sense resposta. Per aquest motiu, han convocat per aquest divendres una nova manifestació. Serà a partir de 2/4 de 8 del vespre a la plaça Major de Manresa, que és el punt on havia d'acabar la marxa de dilluns passat. Tot i això, en la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda, els organitzadors de la nova manifestació no han avançat quin és el recorregut que faran.

Els tres portaveus, acompanyats d'una quarantena de persones que van posar amb fotografies de les lesions, van assegurar que sortiran de nou al carrer perquè «no tenim por» i van avançar que «farem una manifestació tal i com la volíem fer, sense encapsulaments». Han emplaçat a acudir-hi els participants en la manifestació de dilluns passat i a «tothom qui estigui sorpès i en desacord amb l'actuació policial».