Prop d'un miler d'empresaris catalans, valencians, murcians i andalusos es van reunir ahir al Palau d'Exposicions i Congressos d'Aguadulce, Roquetas de Mar (Almeria), per reclamar l'execució d'un Corredor Mediterrani amb doble plataforma i trànsit per a mercaderies i passatgers.

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), promotora de la trobada, Vicente Boluda, va reivindicar que cal «disposar d'un corredor com Déu mana, amb doble plataforma, per a persones i per a mercaderies», i va anunciar que portaran a terme un altre nou acte a l'octubre a Madrid, en què es preveu aplegar uns 2.000 directius empresarials. El Bages reclama tenir en el futur una connexió directa amb aquest corredor, amb la construcció d'un tercer rail per a mercaderies.

En la trobada d'ahir van participar empresaris com Javier Moll, president de Grupo Prensa Ibérica, editora de Regió7, Eduardo Baamonde, Artur Carulla, Ignacio Ferrero, Javier Godó Muntañola, Francisco Martínez-Consentino, Josep Terradellas, Federico Michavila, Quico Català, Tomás Fuertes i Juan Roig, que va dir als mitjans que «tots els espanyols» han de defensar el Corredor Mediterrani perquè «és un problema de la societat» i és bo que la «riquesa d'Espanya sigui totalment circular, a més de ser radial».

L'acte va ser inaugurat per Boluda, que va remarcar que la suma d'assistents demostrava que «tots anem a l'una», i va afegir que perquè aquesta reivindicació tingui èxit s'ha de «desterritorialitzar». «És determinant que catalans, valencians, murcians i andalusos defensem tots i cadascun dels quilòmetres del corredor, perquè en el traçat complet està la competitivitat i el benefici per al conjunt d'Espanya», va afegir.

Boluda va assegurar que l'objectiu és «completar l'actual Espanya radial amb l'Espanya circular, ja que són compatibles», perquè si bé la capital és «molt important, la resta de regions han de ser ateses també, perquè millorant-les avançarà el conjunt del país».