17 de maig de 2017
17.05.2017
40 Años
40 Años

La Trobada d'Ampans insta l'empresa a preparar-se per «gestionar la incertesa»

L'entitat reconeix la tasca de FUB, Gates i Stradivarius en la inclusió de persones amb discapacitat

17.05.2017 | 22:35
La Trobada d'Ampans insta l'empresa a preparar-se per «gestionar la incertesa»

Ampans ha aplegat aquest dimecres al seu Garden més d'un centenar de representants d'empreses i entitats del Bages en la novena Trobada Ampans i Empresa, tot un esdeveniment socioeconòmic local, en el transcurs del qual la fundació ha fet balanç de la seva activitat i va premiar tres de les seves empreses col·laboradores. L'acte l'ha tancat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Toni Espinal, director general d'Ampans, ha inaugurat l'acte recordant que l'últim any l'entitat ha atès 2.100 persones, i ha fet un recorregut pels programes d'inserció laboral desenvolupats els darrers temps. Ampans, que gestiona empreses i serveis en què treballen unes dues-centes persones amb discapacitat i risc d'exclusió, en els sectors de jardineria i Garden, neteja, manipulats, arts gràfiques, recollida selectiva i l'elaboració de formatges i vins, ha potenciat els programes d'inserció en col·laboració amb el programa Incorpora de La Caixa. També gestiona un centre de noves oportunitats per a ni-nis, ha recordat Espinal, en què s'atenen 378 joves, mig centenar dels quals ja treballen en alguna de les empreses col·laboradores d'Ampans.

L'acte ha tingut de convidat l'economista i politòleg Jordi Molina, professor d'Esade i Eada, i director de Meridian Capital, a més de membre del consell assessor d'Ampans, que ha pronunciat una xerrada sobre «Estratègies per adaptar-nos al món empresarial i laboral que ve». Molina, com ha repetit més tard el conseller Baiget, ha insistit que aquest és un moment històric «sense paral·lelismes» pels canvis tecnològics i geopolítics que vivim. «Res ja no serà igual», pronostica Molina, que insisteix les empreses que «l'statu quo és un estat hipnòtic, que fa perdre la capacitat de llegir els temps». Per això reclama a les empreses que es preparin a fons per al cicle present i per als canvis que s'albiren, en un món en què «ja no s'ha de gestionar tant el risc com la incertesa i la complexitat». Un escenari, diu Molina, que requerix «una actitud per fer-ne lectures inclusives». És així que «el coneixement ja no és diferencial; el que ho serà són les habilitats i les competències. L'important serà entendre l'entorn i prendre decisions». Per tot plegat, reclama als representants empresarials assistents que situïn «les persones al centre de tot» i que «empreses i administracions col·laborin».

En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Baiget, que, després d'assegurar que aquest d'Ampans és un acte únic» per l'especificitat del projecte de la fundació bagenca, ha afirmat que «no som en una època de canvi, sinó en un canvi d'època i també de certeses». I així, va afegir, «cal decidir si ets seguidor o protagonista». Baiget també reclama col·laboració entre institucions i el món de l'empresa, i a les empreses entre elles.

Durant l'acte s'ha reconegut la tasca per a la inserció laboral de persones amb discapacitats o en risc d'exclusió de Gates, Stradivarius i la Fundació Universitària del Bages. La trobada s'ha tancat amb un networking a peu dret, acompanyat amb els vins i els formatges d'Ampans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit