L'escola Joviat de Manresa ha estat el centre que més guardons ha rebut en l´edició del premi Idees Joves d´aquest any. Productes i serveis relacionats amb l´estètica i la higiene i d´altres adreçats a facilitar les tasques quotidianes han motivat gran part dels projectes participants. Així, una pastilla per rentar la boca i les dents, un centre d´estètica integral, una parafarmàcia, o un producte que ajuda a doblegar bosses i un que serveix per planxar i estendre la roba a la vegada, són alguns dels projectes guardonats en aquesta edició.

Aquest dijous, més de 130 alumnes han omplert l´Auditori de la Plana, en un acte conduit pel periodista Francesc Soria i que va servir per fer el lliurament dels premis del XIII Concurs Idees Joves que organitza l´Ajuntament de Manresa amb l´objectiu de fomentar la cultura emprenedora.

Els guardons de les diferents categories els han entregat les regidores de l´Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, d´Ocupació i Emprenedoria; i Mercè Rosich d´Ensenyament; i també Àngel Noguera de l´Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya.

Els projectes guanyadors

Els premis d'aquest 2017 s'han repartit entre alumnes de la Joviat, els instituts Guillem Catà i Pius Font i Quer, i La Salle, en una edició que ha comptat amb la participació de més de 500 alumnes que han presentat 121 projectes.

Els guanyadors han estat, en la categoria de la millor idea empresarial (dotat de 500 euros) White It, una pastilla que permet rentar-se la boca i les dents, d´Anna Abadal de la Joviat. En aquesta mateixa categoria es va donar un accèssit (250 euros) a la idea TIEBAG, de Gemma Estrella, també de la Joviat. És un producte que facilita doblegar bosses.

El premi al millor pla de viabilitat en l'àmbit de batxillerat i cicles formatius de Grau Superior (500 euros), va ser per La Farmaciola, empresa de distribució de medicaments a través de màquines expenedores i servei a domicili, de Daniel Casals i Lídia Freixa (Guillem Catà). En la mateixa categoria es va lliurar un accèssit (250 euros) a un restaurant de bufet lliure que cobra segons el temps consumit Pay for Minute de Leena Fernandez i Júlia Corominas (Pius Font i Quer).

El millor pla de viabilitat als cicles formatius de Grau Mitjà (500 euros), el va rebre el centre d´estètica Afisiona Stetic, de Glòria Palomo (Guillem Catà). L´accèssit, per a una empresa de parafarmàcia Parafarmàcia Ras, de Carmen Requena, Abel Aparicio i Adrian Sfirnaciuc (Joviat).

Pel que fa als premis especials, el projecte més ben treballat (150 euros) ha estat per Plaest, Producte per planxar i estendre roba a la vegada (Martí Roura i Júlia Soler, Puis Font i Quer). El projecte més innovador va ser per Llumpavi (Sole Cruz, Ayelén Saavedra i Laura Delgado de la Joviat).

Les estudiants de La Salle de Manresa, Marta Clotet i Laia Chico, es van emportat el guardó al projecte més ben desenvolupat per l´assecador d´ungles portàtil Naildry. Maria Rosa Colàs i Antònia Giralt (Guillem Catà) van obtenir el guardó al millor projecte cooperatiu amb Epsilon Esplai.