Ryanair ha obtingut un benefici net de 1.316 milions d'euros en el seu darrer exercici fiscal -va finalitzar el passat 31 de març-, que suposa un 6% més que en l'exercici anterior (1.242 milions d'euros), segons ha informat aquest dimarts la companyia aèria. Els seus ingressos també van pujar un 2% fins als 6.648 milions d'euros i el tràfic va créixer un 13% fins als 120 milions de passatgers, amb una ocupació del 94%. Així mateix, la companyia l'abaratiment del 13% en el preu de la seva tarifa fins a situar-se a 41 euros de mitjana i també la reducció d'un 11% dels costos unitaris. El conseller delegat de la companyia, Michael O´Leary, destaca que han aconseguit aquests guanys "tot i les difícils condicions comercials causades per una sèrie d'esdeveniments de seguretat en ciutats europees i un fort descens de la lliura esterlina després de la votació a favor del Brexit al juny del 2016". "Hem reaccionat a aquests reptes millorant l'experiència dels nostres clients i estimulant el creixement amb tarifes més baixes", ha afegit.

La companyia preveu per al pròxim exercici un creixement del 8% de passatgers fins als 130 milions i estima un augment també del 8% en el benefici net amb uns guanys d'entre 1.400 i 1.450 milions d'euros. L'aerolínia avisa que els inversors han d'anar amb compte amb el risc d'una evolució negativa del Brexit o qualsevol repetició dels esdeveniments de seguretat de l'any passat a les ciutats europees, cosa que podria danyar la confiança del consumidor i les reserves". Ryanair preveu també que la seva flota d'avions creixi fins a les 427 aeronaus al març de 2018.

La companyia recorda que la propera tardor obriran bases en Memmingen (Alemanya) i Poznan (Polònia), a més de llançar els primers vols a Tel Aviv (Israel) i Ucraïna, arribant així a 34 països. La companyia reitera que "un Brexit "dur" podria causar una interrupció significativa de vols entre el Regne Unit i la UE durant un període de mesos a partir del març del 2019, per la qual cosa hem de ser flexibles". No obstant, mentre hi hagi una absència d'aquesta certesa, Ryanair ha assenyalat que seguiran amb el seu creixement fora del Regne Unit el 2017 i 2018 "per capitalitzar les moltes oportunitats de creixement a la resta d'Europa". "Tenim plans de contingència i adaptarem a les noves circumstàncies per al millor interès dels nostres clients", assegura la companyia.