El restaurant Torre Busquet acollirà aquest dissabte al migdia una trobada d'exempleats del Banc Mercantil de Manresa, que commemoraran els 50 anys de la fundació de la desapareguda entitat. De moment, segons expliquen els organitzadors de la trobada, ja hi ha 170 inscrits per al dinar.

El Banc Mercantil de Manresa es va fundar el 1967 a partir de la Banca Padró, i fins al 1979 va ser una referència financera a la capital del Bages i també en una desena de comarques del país. El banc va desaparèixer l'1 de gener del 1980 en integrar-se a Banca Catalana, que ja era, des de la seva fundació, el principal accionista de l'entitat manresana.

En el moment de la seva desaparició, el banc manresà tenia prop de 500 empleats i 55 oficines en onze comarques. Durant els seus gairebé dotze anys d'existència, el banc va significar-se per la seva proximitat financera al territori i al sector agrari, i per la seva col·laboració en la vida sociocultural de la capital del Bages.

Els extreballadors, que recorden amb molta proximitat els anys del Mercantil, ja van celebrar fa una dècada els 40 anys del naixement del banc, en una trobada que va aplegar 240 persones. Com a cloenda de la trobada del proper dia 3 actuarà la cantant manresana Berta Sala.

Regió7 publicarà dissabte a la Revista un extens reportatge sobre la història del banc manresà.