La mobilització que hi ha hagut les darreres setmanes al Bages i a la Catalunya Central per fer visible el suport del territori a l'activitat minera s'ha traduït en prop de 13.000 signatures recollides, tant de particulars com d'empreses i institucions. Firmes que serviran per fer costat a la petició perquè s'atenguin les mesures transitòries que preveu l'empresa per mantenir l'activitat a Sallent fins que es puguin posar en marxa els plans previstos a Súria.

La major part d'aquests suports els ha anat recollint el comitè d'empresa, però s'hi sumen les que (de particulars) ha aconseguit Fòrum Catalunya Central, promotors de la jornada reivindicativa i de suport que va tenir lloc el 13 de maig al Nou Congost de Manresa. Fèlix Salido, membre del Fòrum, ha explicat a Regió7 que aquest dies analitzaran a través dels equips jurídics de les diferents entitats que l'integren quin és el canal més adequat per expressar aquest suport mitjançant les firmes aconseguides d'empreses i institucions.

Tanmateix, Salido feia un primer balanç positiu de la labor que s'ha dut a terme fins ara, «perquè crec que s'han assolit amb escreix els dos objectius que ens havíem fixat quan vam posar en marxa la campanya». D'una banda, «la d'informar i fer arribar al màxim de gent possible quina és la situació. I que, acceptant que segurament l'empresa no ha fet coses bé, ara som a un pas de poder resoldre un problema que arrosseguem des de fa anys, i alhora garantir la continuïtat d'una activitat que és essencial per al nostre territori». De l'altra, «posar de manifest que hi ha un ampli suport del teixit empresarial, sindical, social i institucional per aconseguir aquest acord que permeti donar viabilitat a l'empresa en aquest període transitori».

Per la seva part, el president del comitè d'Iberpotash Sallent i portaveu de l'intercentres Sallent-Súria, Fernando Rivera, avançava que la intenció és portar les firmes recollides a una trobada amb representants de la Generalitat i també dels grups polítics amb representació al Parlament en una data encara per concretar. Rivera no amagava que el sentiment a la plantilla és d'«incertesa», però també d'«optimisme» perquè el que es demanava era «un pas endavant de l'empresa en la concreció de mesures i propostes alternatives» per a aquesta fase de transició, però també per al període posterior, «i l'ha fet».

Rivera afegia que, «per la nostra part, hem fet també tota la feina que ens pertocava fer, que és la de sensibilització, donar a conèixer quina és la situació i la problemàtica».